Kategoriler

Siparişeriniz için chefpastta@gmail.com ' dan bana ulaşabilirsiniz ...

"Siparişeriniz için chefpastta@gmail.com ' dan bana ulaşabilirsiniz ..."

4 Haziran 2010 Cuma

Ekler

Sürekli ve sürekli yaptığım güzel lezzetlerden biri de ekler.Ev halkı bu tadı çok seviyor:)
Öncelikle şu hamurunu hazırlamaktan işe başlayalım.
*Malzemeler:110 gr un,75 gr margarin ya da tereyağ,¾ su bardağı su,1 yemek kaşığı,çok az toz şeker,3-4 yumurta,½ tatlı kaşığı tuz
*Bir tencereye tereyağını koyup erittim.Margarinden daha lezzetli oluyor diye tereyağı kullandım napiim:)Sonra bu yağa, su (yarısı su, yarısı süt olarak da kullanabilirsiniz hamur daha lezzetli olabilir),tozşeker, tuz katıp bunları sadece 1taşım kaynattım.Karışıma,karıştıra karıştıra un katıp ve hamur haline getirdim. Sonra bu hamuru 6 dakika kadar orta ısıdaki ateşte karıştırarak pişirdim.Hamur irmik helvası gibi dağılmaya yüz tutar hale gelince ateşten indirdim.İçine hemen 3-4 yumurtayı kırdım.Her yumurtayı karıştırarak hamura yedirdim.İsterseniz elle bile karıştırabilirsiniz.Ama dikkat edin hamur çok sıcak.Ayrıca unun durumuna göre yumurta miktarı değişebiliyor.Eğer yumurtayı karıştırdıktan sonra parmağınızla hamura dokunduğunuzda parmağınıza yapışmıyorsa, tekrar yumurta kırabilirsiniz.Eğer hamur parmağınıza yapışıyorsa başka yumurta kırmayın.Hamuru sıkma torbası ile tepsiye sıktım.Kızgın fırında 30 dakika pişirdim.İçleri boşalana kadar yani.Fırından alındıktan 10 dakika sonra hamurları kırmadan bıçakla altından oynatarak tepsiden çıkarttım.
Kremamıza gelelim;
*2 su bardağı Süt,2 kahve fincanı Un,1 paket Kakao,1 paket Vanilya,1 tatlı kaşığı Tereyağ
*Süt,şeker,un ve kakaoyu iyice dibini tutmayacak şekilde karıştırarak pişirdim. Koyulaşınca,vanilyayı ve tereyağı ekledim.İyice karıştırdım.
Çikolata Sosumuz da hazır;
*35 gr Kakao,200 gr TozŞeker,110 gr Su ya da Süt,50 gr Tereyağ
*TozŞeker ve kakaoyu bir kaba koyarak karıştırdım.İçine kalorisi süte göre yok die 110 gr su kattım.Ateşe koyup karıştırarak boza kıvamına gelene kadar pişirdim.Sonra ateşten alarak içine 50 gr Tereyağ koydum ve karıştırark yedirdm.Ve daha sonra soğumaya bıraktım.
Sonra da genel olarak bu mükemmel üçlüyü birleştirdim.Ve afiyetle midemize indirdik.
Kaynak: internetten aldığım tarifler...

Çilek


Mevsimi geldi de geçiyor.O kadar çok yedim ki yapmasam ayıp olurdu:)Benzedi de galiba:)