Kategoriler

Siparişeriniz için chefpastta@gmail.com ' dan bana ulaşabilirsiniz ...

"Siparişeriniz için chefpastta@gmail.com ' dan bana ulaşabilirsiniz ..."

20 Temmuz 2010 Salı

Yaz için en ideal atıştırmalıklardan biri...

*Meyvalı Tart*
Tart Hamuru İçin;
125 gr un
50 gr pudra şekeri
60 gr tereyağı
2 çorba kaşığı su
1 adet yumurta
Pastacı Kreması için;
250 ml süt ( 1 paket küçük süt)
2 adet yumurta sarısı
50 gr toz şeker
20 gr un
20 gr mısır nişastası
1 paket vanilya
Mevsim meyveleri (şu anda en iyi gidicek kırmızı meyveler ve şeftali olurdu herhalde:)
Hazır tart için hazır paket jöle
*Hazırlanışı*
Tart Hamuru için; Unu ve pudra şekerini karıştırın, ortasını açın tereyağını, yumurtayı ve soğuk suyu koyarak yoğurun ve streç filme sarıp 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.Fırınınızı 180 derecede ısıtın.Dolapta dinlendirdiğiniz hamuru oklava ile çok kalın çok da ince olmayacak şekilde açın. Orta boy bir tart kalıbının içine yerleştirin.Çatalla tabanına delikler açın ki fazla kabarmasın.Isıtılmış fırında üzeri altın rengi alana kadar pişirin.
Pastacı Kreması için; Sütü kaynatın.Ayrı bir tarafta şeker ile yumurta sarılarını iyice çırpın. Mısır nişastası ile unu ekleyin ve karıştırın.Süt kaynayınca azar azar yumurtalı karışıma ekleyin ve kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Soğumasını bekleyin.
En son;
. Soğumuş tart hamurunun içine hazırlamış olduğunuz kremayı koyun ve yayın.
. Üzerini dilimlenmiş meyvelerle süsleyin.İstediğiniz şekilde dizin.Tart jölesini hazırlayıp üzerini bir fırça ile sürün.
Kaynak: internetten aldığım tarifler...

Alman Pastası

Malzemeler:

Kek:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
60-70 gr.erimiş margarin
1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekle)

Krema:
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
fındık kadar margarin
vanilya
pudra şekeri

Hazırlanması:
1. Kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün.(Püf noktası: Yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin.) Önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin.(üstü fazla kızarmamalı)
2. Margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyeyin. En son olarak da fırından çıkan kekin üzerine ya da arasına kremayı sıkma torbası ile yada kaşık ya da düz spatula gibi bir yardımcı ile kremayı yayın. Bu elbette gerçek Alman Pastası değil, ama en azından lezzet olarak yakın bir tat:)

Kaynak: internetten aldığım tarifler...