Kategoriler

Siparişeriniz için chefpastta@gmail.com ' dan bana ulaşabilirsiniz ...

"Siparişeriniz için chefpastta@gmail.com ' dan bana ulaşabilirsiniz ..."

20 Temmuz 2010 Salı

Alman Pastası

Malzemeler:

Kek:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
60-70 gr.erimiş margarin
1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekle)

Krema:
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
fındık kadar margarin
vanilya
pudra şekeri

Hazırlanması:
1. Kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün.(Püf noktası: Yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin.) Önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin.(üstü fazla kızarmamalı)
2. Margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyeyin. En son olarak da fırından çıkan kekin üzerine ya da arasına kremayı sıkma torbası ile yada kaşık ya da düz spatula gibi bir yardımcı ile kremayı yayın. Bu elbette gerçek Alman Pastası değil, ama en azından lezzet olarak yakın bir tat:)

Kaynak: internetten aldığım tarifler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder