Kategoriler

Siparişeriniz için chefpastta@gmail.com ' dan bana ulaşabilirsiniz ...

"Siparişeriniz için chefpastta@gmail.com ' dan bana ulaşabilirsiniz ..."

23 Aralık 2010 Perşembe

Yeni Yıl.....

Uzun bir aradan, hatta çoook uzun bir aradan sonra yazmanın heyecanını tekrar yaşıyorum. Yeni yıl gelirken en çok yapılan şeylerden biri renkli yılbaşı kurabiyeleri diğeri de tabi ki likör:) Arkadaşlarım, nane likörünü denememi istedi. Ben de çalışmalara başladım. Ve tarifini de sizlerle paylaşmak istedim. Diğer meyvelerden bu mevsimde bulamayacağım için doğal olarak mis gibi buram buram kokan nane likörü yapmaya karar verdim:)

NANE LİKÖRÜ:


Yarım demet taze nane
250 gr toz şeker
250 ml saf alköl
Yarım kahve kaşığı nane esansı
Yarım paket pamuk veya filtre kağıdı

* Kokulu mevsim nanelerini seçip, sap kısımlarını biraz kesin. Ve iyice yıkayın. Kavanozun 2/3'si kadar naneleri yerleştirin. Üzerini tamamen örtecek kadar alköl ile doldurun ve kapağını kapatın. 3-4 saat bekletin ve sonra bir kaba süzüp tekrar aynı kavanoza koyup kağağını kapatın. Diğer tarafta temiz bir tencereye şeker koyup üzerini örtecek kadar su ile ateşe kaynamaya bırakınız. Şeker eriyince, ateşten alıp soğuyunca kavanozda ki naneli karışıma ilave edin. Sonrada bir kat pamuk veya filtre kağıdı ile süzerek şişelere doldurun.
Afiyet olsun:):) Umarım beğenirsiniz...
*KAYNAK:internetten aldığım tarifler.