Kategoriler

Siparişeriniz için chefpastta@gmail.com ' dan bana ulaşabilirsiniz ...

"Siparişeriniz için chefpastta@gmail.com ' dan bana ulaşabilirsiniz ..."

14 Mayıs 2010 Cuma

MSA...

Bugün hayatımın en anlamlı günlerinden biriydi.Gitmeyi en çok istediğim okulda eğitim gördüm.MSA.Mutfak Sanatları akademisinde bir gün de olsa kurabiye, dekor ve cheesecake eğitimi aldım.Ve birçok eğitmenin olduğu bir ortamda eğitim görme fırsatını yakaladığım için çok mutluyum:)

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Birçok aksilikten sonra nihayet ve nihayet yeniden yazılar yazmaya başladım.En kısa sürede yaptığım kurabiyelerimi ve pastalarımı kayıt edicem.

11 Mayıs 2010 Salı

Ve İtalyan Lokumu Tiramusu

Tadından da anlaşıldığı gibi(bizim lokumlara benzemese de)enfes bir lezzet.Yapmaya başladığımda bir an evvel tamamlamak için çabucak yapıverdim.
*Malzemeler :
2 çorba kaşığı kahve, 2 çorba kaşığı su, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 paket hazır kedi dili bisküvisi yada kendi adıyla savayer, 1 çay fincanı sıcak su.
Krema için:
1 lt. süt, 1 yumurta, 3 kahve fincanı toz şeker, 3 kahve fincanı un, 1 paket labne peyniri.
*Bir fincanın içinde kahve, sıcak su ve şekeri karıştırdım.Bisküvileri tepsiye dizdim.Hazırladığım kahveli karışımla savayerleri ıslattım.Süt, şeker, un ve yumurtayı karıştırıp, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirip krema yaptım.Ocaktan aldıktan sonra labne peynirini ekledim ve telle hızlı hızlı çırparak pütürsüz olmasını sağladım. Hazırladığım kremanın yarısını soğumaya yakın, ıslattığım kedi dillerinin üzerine sürdüm.Geri kalan kedi dillerini kremanın üzerine kapatıp kalan kremayı üzerine sürdüm. Kahve veya kakao ile süsleyerek soğuması için bekletim.Dinlendikten ve tadları birbirine geçtikten sonra afiyetle bir fincan kahve ile mideme indirdim:)
Kaynak: internetten aldığım tarifler...

Kestane Şekerlemelerim

Evde kendi çapımda denediğim kestane şekerlerim.Ve de tarifi; Kestanelerin dış kabukları soydum.İç kabuklarını suya konayarak iç kabuklar soyulana kadar, hafif ateşte kaynattım.Ateşten indirdim ve tüm kabukları dum.Şekeri tencereye koydum.Ve üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave ettim.Karıştırmadan şekerin erimesi bekledim.Eridikten sonra kestaneleri koydum ve çok hafif ateşte, kaynatmadan 2 saat pişirdim.Ateşten aldıktan sonra 1 gün beklettim.Sonra da kalan şurubu eminceye kadar çok hafif ateşte yeniden pişirdim.
Ölçü olarak da; ½ Kg Kestane ,350 gr Tozşeker, 2 tatlı kaşığı Vanilya, Aldığı oranda Su kullandım.
Kaynak: internetten aldığım tarifler...

İlk pastam



Efe' ye yaptığım pasta.İlk pastam.

Sipariş

Dilediğiniz pastalar en kısa sürede elinizde.Sadece siz hayal edin....

Heyecan Başladı...

Ve blogcular kervanına ben de katıldım:) Bakalım beni neler bekliyor. Hergün sayfama yazı yazma fikri beni heyecanlandırmaya başladı. Öyle ki burada küçük bir günlük yazacağım gibi görünüyor.